Een sterk merk is mensenwerk

Mensen verbinden aan je merk: dat is wat je als ondernemer of organisatie wilt. Met social media kun je mensen bereiken en zij kunnen jou bereiken.  Maar hoe verbind je ze aan je merk? Hoe zorg je dat ze zeggen: ‘dat is mijn merk!’

Dat is precies waar ik je bij help. Samen met jou ga ik op zoek naar de verhalen van jouw organisatie. Naar de verhalen waardoor mensen worden gegrepen. En één ding kan ik je alvast vertellen: die verhalen vinden we bij je medewerkers en bij je klanten. Want wie kennen je organisatie beter dan de mensen die elke dag bij je aan de slag gaan? Of dan de trouwe klanten die al jaren tevreden jouw producten gebruiken. Je medewerkers en je klanten, zij zíjn je organisatie.

Samen met jouw organisatie zorg ik voor een social media strategie die perfect past bij jouw dienst of product. Hierbij gebruik ik beproefde bouwstenen. Zo versterken we de relatie met je (potentiële) klanten, medewerkers en anderen. De lezers op social media leren je organisatie van binnen en van buiten kennen en dat schept vertrouwen! Zo bouwen we een sterke online community rondom jouw merk.

En daarom is een sterk merk mensenwerk!

Maatwerk voor het midden- en kleinbedrijf (mkb)

Ik richt me speciaal op het mkb. Mijn aanpak is altijd maatwerk, want elke organisatie heeft zijn eigen verhaal. Samen ontwikkelen we een online marketing- en social media strategie voor jouw organisatie. Heb je geen tijd om daar  zelf mee aan de slag te gaan, dan help ik je (samen met mijn team) met de uitvoering. Wil je zelf leren hoe je social media inzet, dan starten we een strategie- en trainingstraject. Workshops en trainingen voor je medewerkers zijn hier onderdeel van. Denk aan Twitter en Facebook voor bedrijven of een training Social Selling. Na de trainingen gaan je medewerkers verder met de social media strategie die we hebben uitgestippeld. Ze krijgen concrete aanknopingspunten om meteen zelf aan de slag te gaan. Ze beschikken inmiddels over alle relevante kennis om zelfstandig Twitter, Facebook en andere kanalen voor jouw organisatie in te zetten.

 

De doelstellingen

  • vergroten naamsbekendheid
  • betere vindbaarheid en SEO
  • meer traffic naar je website
  • meer interactie
  • vergroten community
  • grotere klantbetrokkenheid
  • behouden van klanten
  • meer leads