Strategie en tactiek

Een nieuwe benadering om je klanten te bereiken, dat is wat je vandaag de dag nodig hebt. Social media zijn daarbij een krachtig hulpmiddel. Maar social media hebben wel hun eigen spelregels. Wil je als bedrijf succesvol worden en blijven op social media dan is het van belang dat je die spelregels goed kent.

 

Een nieuwe benadering

Communiceren via social media is altijd tweerichtingsverkeer. Bedrijven zijn dat niet gewend, ze moeten hun klanten totaal anders gaan benaderen. Een nieuwe strategie is noodzakelijk. Ik ondersteun bedrijven bij deze transitie met een strategisch socialmedia-stappenplan. Mijn socialmediastrategie is gericht op  het laten ontstaan van duurzame verbindingen met relevante partijen. Ik zorg ervoor dat je bedrijf gevonden wordt op internet en dat trouwe klanten je eenvoudig kunnen aanbevelen. WOM-marketing is dat. Word of Mouth, mond tot mondreclame voor bedrijven.

 

Socialmedia-stappenplan

Met een goed doordachte strategie en tactiek naar een effectief socialmediagebruik, dat is waar het socialmedia-stappenplan je brengt. In mijn aanpak staan online doelen en bedrijfsdoelen centraal. Om die doelen te bereiken zetten we een aantal stappen:

  • We gaan relevante cross-mediale tekstuele en visuele content ontwikkelen. Dat doe ik samen met jou.
  • We creëren content die rijk aan zoekwoorden is. Zo werken we aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) waardoor je beter gevonden wordt op internet.
  • Ik adviseer je over commentaren op social media. Hoe reageer je op positieve, maar ook op negatieve reacties?
  • We werken doorlopend aan het leggen van waardevolle online verbindingen, want zonder contacten praat je tegen jezelf. Ons devies: small is the new big! Verbindingen met partijen die echt iets met je bedrijf hebben, zijn veel waardevoller dan veel loze volgers.
  • We stellen social media spelregels op voor je personeel.