De uitdaging

Franchise organisatie Ladyline zijn experts op het gebied van verantwoord en blijvend afvallen. Ze hadden een probleem met hun online zicht- en vindbaarheid. De franchises werkten niet voldoende samen. Er was onvoldoende kennis van diverse online media. Berichten hadden weinig bereik. Beeld en boodschap konden beter worden afgestemd op de diverse doelgroepen. Ook was er geen lijn in het beeldmateriaal. Het hoofdkantoor wilde franchisenemers online trainen en activeren en samenwerken stimuleren. In het Online marketing traject voor franchise-organisatie LadyLine gingen we een half jaar met vestigingen en het hoofdkantoor aan de slag!

VOOR:

Ladyline voor het social media traject

 

 

 

Voor: berichten waren niet geloofwaardig, geschreven vanuit de wil om te verkopen i.p.v. gericht op wat doelgroepen willen lezen. Beelden waren niet op het juiste formaat en te marketing gericht.

 

Oplossing: Online marketing traject voor franchise-organisatie LadyLine

Strategisch online marketingtraject voor Franchiseorganisatie . Samen met directie en franchisenemers werken we aan online succes voor Ladyline. In samenwerking met Buro Zizo trainden we de franchisenemers om social media zo effectief mogelijk in te zetten op elk belangrijk moment in de ‘klantreis’. Een greep uit de trainingen: Facebook voor bedrijven, Facebook adverteren, Facebook analytics, Pinterest, Bloggen voor bedrijven. Door intensieve samenwerkingen tussen de diverse vestigingen te stimuleren wordt er meer succes behaald met minder middelen. Er ontstaat een lijn in visuele uitingen, taken worden verdeeld en content hergebruikt. Acties worden samen voorbereid. Actieve online franchises zorgen voor grotere zichtbaarheid en meer klanten!

Ladyline succesverhalen op social media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NA:

De berichten die nu worden gedeeld zijn met beeld en tekst gericht op 8 gedefinieerde doelgroepen. LadyLine is online veel beter te vinden. Elke vestiging heeft afspraken gemaakt hoe ze succesverhalen van klanten vastleggen en delen.  Er is geen beter marketingmiddel dan een tevreden klant aan het woord laten. Deze berichten hebben een hoog organisch bereik en worden vaak gedeeld.  Er worden met regelmaat berichten gedeeld. De ondernemers zijn ook lokaal actief. Ondernemers zijn blijvend met elkaar in overleg en leunen op elkaars sterke kanten. Vele handen maken licht werk!

ladyline na overzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply