CROWDFUNDING
Crowdfunding en social media zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe kun je social media effectief inzetten om je crowdfundtraject te laten slagen? Tenzij je het nieuwe gadget hebt waar iedereen al op zit te wachten is een goede voorbereiding van je crowdfundingtraject een voorwaarde om je crowdfunding positief af te ronden. De meeste uitingen zijn van te voren bedacht en voorbereid, ingepland en getimed voor optimale exposure. Wij helpen met het opzetten van de crowdfund strategie, het maken van content voor nieuwsbrieven en social media kanalen, inplannen en plaatsen van content, organiseren van evenementjes en meer. Wij helpen jou om je doelgroepen te activeren en aan te zetten tot het doen van een donatie. Ik schreef eerder al een stukje op LinkedIn met wat tips: crowdfunding success and social media op LinkedIn.

 

Hier ook voor jullie 10 tips om je crowdfunding project te laten slagen!

  1. Hou je community betrokken bij de crowdfunding door regelmatig visuals over de voortgang van het traject te delen.
  2. Put the social back into social media! Benader je sponsoren persoonlijk, mensen steunen mensen – ze reageren er goed op wanneer ze de gezichten van de makers zien.
  3. Vraag mensen om je project te delen. Zo activeer je je volgers en verhoog je je bereik. Vraag om wat je nodig hebt, maar geef zelf ook altijd tijdig antwoord wanneer er vragen aan jou worden gesteld.
  4. Gebruik email marketing met een speciaal programma
  5. Deel veel content. Deel veel meer dan wat je normaal zou doen. Je wil in korte tijd veel mensen bereiken. Mensen die je project steunen willen dat je slaagt. Probeer dat potentieel aan te boren!
  6. Hou een of meer events met de mensen die je steunen. Nodig mensen uit via social media en vraag hen het event te delen. Hou het klein, gezellig en effectief. Geef zelf ook iets kleins weg, iets waarmee mensen laten zien dat ze je project steunen. Maak een video en foto’s tijdens het event en deel deze week op social media, dit stimuleert interactie.,
  7. Geef je crowd fund traject een speciale plek op je website. Zorg dat het voor bezoekers van je site direct duidelijk is dat er een project loopt en stimuleer mensen om deel te nemen.
  8. Gebruik diverse sets Facebook targeted ads; een video ad, ad met website conversie en meer. Kijk waar je doelgroepen goed op reageren en blijf bijsturen, zo haal je de meeste waarde uit je investering.
  9. Laat je enthousiasme en passie zien; het werkt aanstekelijk!
  10. Zorg voor visuele content van hoge kwaliteit gericht op je doelgroepen. Als je visuals maakt die een snaar raken, zullen mensen deze makkelijk delen, waardoor je bereik wordt vergroot.

Toch hulp nodig? Bel ons voor een grotere kans op succes. Wij ondersteunen crowdfundtrajecten voor een vaste prijs.

Succesvol begeleide crowdfunding projecten: MyHomeServices, HEINZ de film van Piet Kroon en BosBros Productions, Ascent from Akeron van Submarine Channel.