Blog management

Het onderhouden van een effectief bedrijfsblog is een vak apart. Met 8 jaar ervaring met het aansturen van meerdere bedrijfsblogs over allerlei onderwerpen, ben je bij mij aan het juiste adres voor hoogwaardige blogcontent. Blogs die ik heb aangestuurd gaan over: thee, krullend haar producten, een app, motoren, rioolreinigingsapparatuur en meer. Ook meertalig werken is geen probleem. Ik kijk wat een klant nodig heeft en vorm dan een team van bloggers om me heen. Deze bloggers worden getraind om allemaal volgens mijn methode te werken. Zo sluit alle content mooi op elkaar aan. Een blog heeft de juiste lengte, wordt goed doorgelinkt en de teksten zijn lekker leesbaar.

Wanneer ik een blog manage voor mijn klanten bied ik een full-service oplossing. Content wordt volgens samen bepaalde categorieën ruim van tevoren voorbereid. Blogschrijvers krijgen een blogmanual die hen uitlegt wat er van hun verwacht wordt. Ook vinden ze meer informatie over de klant en sites die ze als bron kunnen gebruiken. We maken afspraken over timing, voorbereiding, links en welke foto’s er voor blogs mogen worden gebruikt. Content wordt eventueel nagekeken door een ervaren content editor. Voor blogs in Engels, Duits en Frans werken we met ‘native speakers’.

Zoekwoorden

In de tekst houden we rekening met de zoekwoorden waarop de content voor onze klanten gevonden moet gaan worden. Maar zoekwoorden voeren nooit de boventoon. De content moet uitnodigen om door te lezen.

Foto’s in blogs

Beelden worden steeds belangrijker in social media. Daarom moet ook elk blog minimaal een foto hebben. We schrijven ook videoblogs die weer een eigen specifieke opbouw hebben. Juist de afwisseling van content zorgt ervoor dat een blog blijft boeien, ook voor de terugkerende lezer.

Favoriete bloggers

Mijn favoriete bloggers zijn Sjeng Lenssen van Taalfirma voor Nederlands talige blogs en David Borzo is zowel schrijver als editor voor Engelstalige blogs.