Aan de slag met social media voor jouw bedrijf

Jouw doelgroepen relevante content aanbieden via het juiste kanaal, dat is de kern van content marketing. Wat je nodig hebt is een contentstrategie, een social media strategie en goed geïnformeerde medewerkers. Het social-media-stappenplan heeft ons de juiste strategieën opgeleverd. En voor zover nodig heb ik je medewerkers getraind in social media of ga ik dat doen.

Content marketing

Voor de contentstrategie hebben we keuzes gemaakt:

  • We weten wat voor content we gaan plaatsen
  • We hebben contentcategorieën bepaald
  • Er is een doelgroepen-analyse gedaan
  • We weten welke bronnen we kunnen raadplegen, zowel in- als extern

Nu gaan we aan de slag. Ik richt alle kanalen voor je in. Dat zijn Facebook, Twitter en alle andere kanalen waarvoor we in de social media strategie gekozen hebben. Samen maken we een schema met daarin per week de content die we gaan plaatsen. Dat schema inspireert en geeft houvast. Daarnaast leggen we een lijst met toekomstige onderwerpen en waardevolle contentbronnen aan. Zo kom je nooit zonder content te zitten.
Vervolgens reik ik je de juiste tools aan om de content te bewerken, te beheren en te plaatsen. Nadat ik de werking van die tools goed heb uitgelegd gaan we de taken verdelen en content plaatsen. Je eigen medewerkers zijn inmiddels in staat om de meeste vragen op te vangen en tijdig te reageren. Ik ben er voor de voortgang en de vinger aan de pols. Wanneer je dat wilt, kunnen we je hierin ook volledig ontzorgen.